Blommor


Hej!

Nu var det längesen jag skrev, beror på semester. Äntligen lite välbehövlig hemester. Detta att semestra hemma är något som har ökat och därav det nya ordet Hemester eller dess engelska motsvarighet Staycation.

Jag och barnen är som sagt hemma och pysslar. Barnens dagar är oftast fyllda med fotboll, PS, dataspel, fika, kompisar och en och annan utflykt med korvgrillning. Detta med att bara slappa hemma på gården är oftast det som barn trivs allra bäst med. Mitt pyssel går ut på att tillbringa mesta möjliga tid på vår underbara balkong. Då vi bor högst upp i huset på en balkong utan tak finns min bäste vän "solen" där från arla morgon till sen kväll. Här på min egen oas kan jag slappa på liggdynor inköpta i Thailand, lyssna på "sommar" i P1, smörja fötter och framförallt prata med blommorna! Finns det något mer levande och glädjespridande än blommor i olika färger som ger liv till en annars så grå standardbalkong? Att få sätta ner händerna i jorden, smula klumpar mellam fingrarana, gräva en liten grop och så till sist sätta ner sin planta eller frö känns långt in i själen. För mig är blommor ett sätt att känna ett lugn i kroppen som annars är svårt att få med alla ständiga måsten vi har runtomkring oss.
 
Här kommer lite bilder från balkongen, botaniske hagen i Oslo samt Kafe Koloni i Saltsjö-Duvnäs. Det sista väl värt ett besök, bara 15 min från city. Njut av den hembakade blåbärspajen eller varför inte en medelahavssallad med ett glas rosé;)

Balkongen

Ernst

Hur kommer det sig att denna mysman på nästan 2 meter, med sammetslen röst, fnittrande skratt och barfotafötter slår igenom med en sån kraft i rutan??

Hans egna unika uttryck såsom: "känslan sitter mitt i bröstet", "jag ser framför mig", "skapa en skön övergång", "så himla läckert",  " eller  "någon har tänkt, det kan jag lova!" dessa uttryck gör mig glad iallafall. Vet inte om det är sättet han pratar på eller hans lite för stora manskropp mitt i mazarinsmeten som gör att han väcker lust. Just det, lust att skapa! .Göra en lampskärm av rispapper, bygga sin egen lykthållare, skapa mönster av sten, ja helt enkelt ta fram det vackra i tingen runtomkring oss.

Jag kan inte hjälpa det men jag skulle vilja ha denna hustomte- Ernst i byrålådan. Plocka fram när ideerna tryter, ta hjälp av för en stund och sedan stoppa tillbaka i lådan igen. 

Nu får jag nöja mig med torsdagar mellan kl. 20-21.
Resten av tiden har jag världens bästa riktiga man!!!

Puss o Gonatt!


Mamma mås sover

Vad hände igår kväll egentligen? Jag kom hem som vanligt vid fem tiden, ganska så genomblöt av det norska sommarregnet.  Av med det blöta, på med myskläder och hopp i säng. Skönt att bara slappa lite med en bra bok och lite choklad såklart! Ett par kapitel senare och endast pappret kvar på nattduksbordet slumrade jag in.....
Tänkte egentligen inte sova alls, brukar bli sur och seg efter dagssömn men det gick liksom inte att stoppa.

Att leva hotelliv såhär varannan vecka som jag gör kan bli ganska ensam men inte!! Jag har hittat en trogen vän. Nämligen en måsmamma som bor på taket bredvid. Hon sitter på en skorsten av modell fyrkantig där hennes måsungar( nu ganska stora ljusgrå) väntar på mat och beskydd. Även mamma mås väntar, tror det är på pappa mås som brukar komma framåt skymmningen. Har hon tur var fångsten nere vid Operahuset eller Aker brygge bra och hela familjen kan somna mätta. Vi för en tyst konversation om livet, jag från min balkong på våning 8 och hon från sin takås på grannhuset. Idag måste även mamma mås ha lagt sig tidigt, kanske kurade hon under skorstenen för att ta skydd av regnet. Eller så var hon helt enkelt inte på prathumör. Vem vet kanske tog hon en "måslur" innan jag kom hem och var nu sur och seg.

Så här sitter jag  i sängen, uppstött med kuddar bakom ryggen, facebookar, läser mail, kolla nyheter och surfar runt. Brukar vara ganska så trevligt och ett bra sätt att hålla kontakt med sina vänner men problemet är bara att klockan är 03.59 på natten! Vem är vaken nu?


Mamma mås sover.......

Hösten är oviss...

Kom att tänka det här med Svininfluensan eller H1N1 som det heter. Vad händer egentligen och hur ska man skydda sig eller rättare sagt kan man verkligen skydda sig...? Behöver man det?

Ovan funderingar har egentligen inte berört mig alls sen denna influensa slog till i Mexico och stora delar av Asien tidigt i våras. Tänkte inte speciellt alls på alla larmrapporter, ombokningar som fick göras på vissa resrutter eller nyheterna som visades världen över. Jaja det är ytterligare något som media förstorar upp tänkte jag och blundade helt för Svinrapporterna. Tills igår då min stackars lilla mamma ringde och beklagade sig över en lunginflammation hon dragit på sig. Jag predikade: sov, läs, drick varmt, glöm inte nåt på fötterna och framförallt, sluta upp med rökningen! Det sista hörde hon utan utan sa istället-tänk om jag har fått svininfluensan? Varpå jag svarar-lägg av och säger hejdå.

Så efter en natt med lite dålig sömn där mina tankar om min förra resa till Beijing blandades med munskydd börjar jag googla runt...ojoj nu har tydligen 700personer dött, skolor i England stänger, och vissa flygbolag kräver läkarintyg innan ombordstigning. Tänker tillbaka på Beijingresan för ett par veckor sedan. Då skrattade vi åt dessa "rymdgubbar" som klev ombord med febermätare och spray efter landning. Idag log jag inte utan plockade prick 8 upp telefonen och slog numret till vårdcentralen, Lite generad frågade jag om det gick att ställa sig på kö till vaccinering, vilket det klart och tydligt står att det inte gör i alla tidningar. Så svaret var nej, vaccinet  beräknas komma till Sverige i slutet av september. Denna pandemi är svår att stoppa nu. Undrar om företaget jag arbetar på sätter upp "vakt" med febertermometer och hälsokoll vid entren??

Nu ska jag ringa mamma och be henne ringa influensatelefonen....Undrar om svaret blir- Ta 2 alvedon och lägg dig och vila???

En bra bok som handlar om denna typ av pandemi är Främmande Fågel av Anna Jansson
://www.norshttptedtsforlagsgrupp.se/templates/Prisma/Book.aspx?id=42194

Varför bloggar jag?

Ja det undrar jag..? Varför halkade jag in på denna typ av dagbok...Tror att det är för att ha ett ställe att "spara" mina tankar på. Hela dagarna poppar ideèr, funderingar, känslor och tankar upp, stannar kanske bara för en sekund eller sitter i som en magkänsla, ett pirr under en dag eller två. Sen plötsligt är känslan borta, den kommer kanske tillbaka igen men oftast blir det "fullt" i både knoppen och själen och man är tvungen att släppa för att ge plats till nytt..... Jag känner att jag vill fånga, minnas, vidareutveckla och behålla känslan lite längre. Kanske kan bloggandet hjälpa mig att sortera upp mina tankar. Samla i små boxar, märka med namn, förvara och sen en dag plocka fram för att just minnas tillbaka och utvecklas som människa....Oj nu är det djupa tankar som skrivs men lite såhär känner jag om MITT BLOGGANDE. Här kan jag skriva av mig och må bättre....
Terapi, tror jag passar bättre som namn än Blogg på denna "hobby".
Billigare blir det garanterat iallafall ;);)

Och som nykär 35-åring behövs det lite ekonomiskt tänk. För aldrig går det väl så mycket pengar som när man bara vill, mer och mer tokideer tillsammans med sin nyfunna vän;)...Jag tror jag är 17år igen, ni vet går på rosa moln, ritar hjärtan på blocket och sprudlar av romantiska utflykter.

Kramar från Jannica

Ps. Klicka gärna på länken ovan för att höra en av sveriges bästa kvinnliga artister

Vin i Borås...

nu e vi på altanen i sjömarken hos Lotta o Nicklas....Vin,räk/kräftsallad o nu kaffe med avec;) Mums så gott!
Resor kommer bli kvällens tema. Både Two chefs, buffalo steakhouse, novotel peace, burmagränsen, cookisland och Khao lak e avklarat!! Att vi jobbar i branschen märks tydligt...

Hörs snart!

Tack Stellan!



Igår var det dax att resa till metropolen Alingsås. Min hemstad till dess jag var 24, en pärla 4 mil från Göteborg.,Här lunkar livet på i stilla mak. Hemmet, vänner och familj är viktigt för Alingsåsaren, så var det iallafall när jag bodde här men tiderna kan ju förändras. Det kändes bra att få se Alingsås igen efter många år och speciellt att få visa upp denna "fikastad" för Jonas. Frågan var bara hur vi skulle ta oss dit.

Valet mellan att åka tåg, nja 3 timmar på Nsb eller är det kanske Sj, kändes inte som ett alternativ. Hyra bil i Oslo visade sig vara 3 gånger så dyrt som att hyra den i Göteborg. (Självklart när jag tänker efter då allt i Norge är svindyrt!!). Det alternativ som egentligen var det enda alternativet var att flyga. Ja sagt och gjort vi bokade in oss på flyget . Här börjar det spännande med att resa som flickvän till en flygbolagsanställd. Allt är lite "oplanerat" kan man säga :)
Det visade sig att det enda flyg, det som vi var standby på, var endast 0 platser kvar på. Då är det lätt att räkna ut att om alla checkade in och dök upp i tid så skulle vi glatt få ta bussen Oslo-Göteborg (3tim) eller som plan b ett flyg via Köpenhamn 1 1/2 timma senare. Jo så fram skulle vi komma hursomhelst. Jag kände mig fullkomligt lugn!  Vid gaten log vi brett och höll tummarna att inte alla dök upp i tid. Mannen bakom disken sa att det finns troligtvis 1 plats kvar i kabinen och ett sk klaffsäte, i cockpit. Eftersom jag varit flygande en kort period i livet skulle jag kunna få denna "klaff" men den andra platsen hängde på Stellan.
 
Stellan kom med anslutande flyg från Bergen och skulle ha gott om tid att byta på Gardemoen för att hinna i tid till denna Got-avgång. Minuterna tickade och när det var 10 minuter kvar till avgång fick vi ok på att boarda. Jag hoppade glatt in till två mycket trevliga piloter och vårt taggade Stand-by baggage lastades in i luckan medans Stellans lastades av på marken....

Ready for takeoff!! ;)

Tack återigen Stellan för att du valde att stanna i Oslo, kanske träffade du din livs kärlek i transithallen på Gardemoen eller kanske var du rentav trött och la dig att vila en stund??

Den som lever får se!!!

Mersmak?

Så var det dax att prova att blogga...kul, svårt och spännande! Från ideen att starta en blogg till att verkligen göra det tog...hm ungefär 2 dagar. Ja det brukar oftast gå väldigt fort vad jag än tar mig för! Så om det finns stavfel, ej bekräftade källor och felformuleringar får jag redan nu börja med att ursäkta för det. Men jag tänker bara ursäkta denna enda gång för sen kommer jag iallafall skriva direkt ur hjärtat och det där med att lusläsa, analysera och granska är liksom inte jag! Så läs, reflektera, analysera, kritisera,skratta, gråt eller vad ni vill och ge mig gärna feedback. Allt är varmt välkommet!!

Mersmak? Ja just det, jo det har jag nu iallafall, smaken av mer.....liksom...

Kramar från ett strålande Oslo :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0