Undrar vem som bor bakom dessa gardiner?




Fönstrerna fann jag på Teltehusbakken i Oslo....

Natti natti

3 månader kvar

Ja så är det.
Idag är det bara 3 månader kvar till julafton!

Oj va snabbt hösten kom! Men enligt väderTone fortsätter brittsommaren nästa vecka också. Det låter helt underbart bra tycker jag. Få fortsätta promenera i solsken, känna den friska höstluften och njuta av de nya oranga färgerna som naturen visar upp.

Se bara här nedan:



 

Kärlek


Doktor x 2

Fredag igen men idag hemma för att klara av lite sjuka barn och lite sjuka ryggar.
Hugo har dragit på sig en rethosta under många veckors tid. Nattsömnen blir störd och oftast vaknar han i en stor pöl av kiss. Han har även klagat på "ont i hjärtat" vilket får en mamma att bli extra orolig så imorse var det dax att träffa läkarn.

Hugo var en praktpatient, drog glatt upp tröja för lung/hjärtlyssning och svarade bra på alla frågor. Även jag fick lyssna på lungorna och därinne pep det vid varje inandning. Lät inte bra i mina öron... Doktorn tyckte detsamma och skickade in oss till en sköterska för lite kurering av Brickanyl och en slurk kortison. Efter dryga halvtimmen var pipet borta och vi löste ut en inhaltor på apoteket. Nu blir det djupa andetag i burk 3 ggr/dag och sen en utredning av ev barnastma som väntar....

Ingen oro från Hugos sida utan mer en rolig utflykt med en trevlig läkare, vackra färglada fiskar i väntrummet och Mc Donalds som belöning.

Efter detta besök passade även jag på att "rätta" till lite kotor hos läkare nr 2. Nämligen Kiropraktorn, Gregers Ahlefeldt i Nacka Strand. Han kan jag varmt rekommendera för onda ryggar och stela nackar!!

Trevlig Helg på er alla!
Jannica






Koka soppa på en spik

Nu märks det att man kommit in i höstrulljansen med allt vad träningar, läxor, matsäck och planering innebär. Ett  typiskt vardagsproblem är detta med matlagningen. Känns det inte som om maten nästan ska vara på bordet innan alla har kommit hem från skola och jobb? Långa dagar med påföljande aktiviteter gör att alla fullkommligt stupar in i hallen, vrålhungriga och trötta.

Så hur ska detta lösas på bästa sätt?
Såg till min glädje ett nytt företag som ordnar hela veckans inköpslista och kommer hem med varorna till dörren.
Linas Matkasse.
Undrar om man kan hyra henna för själva matlagningen oxå?

Oj klockan börjar närma sig 4. Dax att åka hem och koka soppa på en spik....igen...
Imorgon är det jag som kontaktar Lina :)





36åringar behöver nackkudde och spikmatta

Grattis kära Jannica!!

Väcktes av en underbar man med 5 röda rosor bakom ryggen. Kan morgonen bli bättre? Solen strålar utanför fönstret och ur tv-4s Morgontv strömmar ljuv musik...True Color i tolkning av Ane Brun. Lyssna o njut!

Har sovit som en stock på den ergonomiska nackkudden (födelsedagspresent till en 42-åring för 1 månad sen). Tror det ska vara bra för stela leder och ryggont. Vet inte om bara en natt hjälpte men i längden kanske så...
Ska snart övergå till min egen födelsedagspresent, spikmattan. Då blir det 10 minuters njutning, kanske somnar jag av behag??....Återkommer med resultatet.

Att jag börjar närma mig 40 märks tydligt på paketen samt att jag på morgonen hade kaffegrädde i kaffet;)

Kram från 36-åringen 

En obokad helg

Halli hallå!

Så var det fredag igen. Herre min skapare vad veckorna bara springer iväg!

Måndag- Tjejmiddag hemma med kantarellpaj, lite rött och många skratt. Blandad med viss jultidningsförsäljning;)
Tisdag- Föräldramöte på Hugos skola. Start av IDOL med popcorn, cola och choklad. Mys! ;)
Onsdag- IKEA inköp av stereobänk, nu ska det bli lite ordning på dvd:er o cd-skivor. Föräldramöte på Max skola och sen hem till IDOL igen.....
Torsdag- Fest med AF/KL på Cafe Opera. Se här vad kul vi hade;)
Fredag-Klippning och sen...????OBOKAD...Är det verkligen möjligt???

Jag som brukar ha i princip varenda timma uppbokad på helgerna ser ut att vara totalt...LEDIG...OBOKAD..kan det verkligen stämma?

Oj vad mycket jag kan göra som jag har funderat på över ett år. Att bara ha en blank helg, då skulle jag kunna:
Baka och frysa in, städa ur sommargarderoben, städa över lag, lite mer än bara allmän dammsugning, det vore nog bra...Och så kan jag ringa alla mina vänner som tror att jag totalt har övergett, glömt bort dem. Så är det inte! (Bäst att leta fram numrerna nu och hoppas på att de inte har hunnit byta)
Sen så efter det skulle jag kunna ta hand om mig själv lite, fotvård, naglar, träna, hårinpackning, scrubb och  ligga på nya spikmattan. Ja det ska jag oxå! Absolut.
Plus att jag har massor av nyinköpta dvd:er som bara ligger och väntar på att underhålla mig. Huvudet på kudden, skålen fylld med choklad och lite värmeljus låter som en skön kväll framför en romatiskt drama....
Sen så ville mamma hälsa på och någon behövde bärhjälp och en tredje ville promenera plus att det verkar vara en rätt så trevlig fest på lördag kväll.....

Jo så att emellan ovan nämda saker att sysselsätta sig med är jag väl i princip obokad??

Trevlig helg till er alla!
    

September

Visst är september en vacker månad? Trots ihärdigt regn en dag som idag och skymmande kvällar måste jag säga att jag gillar början på hösten. Tänker på de tjocka tröjorna, gärna med stickad lite hög krage, kombinerat med bomullsstrumpbyxor/leggings och en härlig kjol. Att sen dra på ett par stövlar, en varm halsduk och fingervantar för att bege sig ut på promenad är verkligen skönt. Att dofta höstlöv och njuta av oranga färger i naturen är härligt!

Hade nästan glömt det positiva med hösten, hade lite ångest över att sommaren som vanligt gick för fort, men nu när september är här ska jag verkligen passa på att njuta!

Dricka te, se på film och tända ljus, det ska jag göra i september!!

Gonatt!

RSS 2.0