Äggformer

Visst är det vackert med runda och mjuka former? Det känns så behagligt att ta på, mysigt och inbjudande på nått sätt. Lugnet brukar snabbt infinna sig om jag mjukt "kramar" en sten i handen. Så detta med antistressbollar och vackra, mjuka stenar i väntrum har nog en mycket bra effekt på oss människor. Minst lika behagligt och avkopplande är det att bara titta på formerna.

Ett bra ställe att hämta energi och göra av med pengar på är Paradisverkstaden på Öland. Oj va mycket vackert! Denna helgutflykt har gett mig kraft till en hel arbetsvecka och en längtan att snart återvända. Då behöver jag ett par tusen för att köpa drömformen: Det stora runda ägget i rosa, turkosa och gröna blommor. Jag ska ha det ägget, vet ju redan platsen i köket.

Sålänge får jag nöja mig med mitt eget 12-pack ägg runt magen:):) Precis en sånn kommentar en kvinna vill höra,haha. Fick iallafall fart på mig att börja googla på nya dieten LCHF. Låter för bra för att vara sant! Att jag nu ska vräka i mig majo, avokado, creme fraiche, fetaost och andra godingar och kilorna kommer att rasa... Eller ska jag bara leva på och behålla de runda, mjuka, härliga formerna.....??

Hej Svejs!


Smaka

Hejsan!

Så har ytterligare en helg snart gått.... Kom hem till Nacka på fredag kväll, obligatoriska tacosen och mys med film. Lördag en sväng på Nacka Forum för lite inhandling av höstutstyr....Oj va mycket det behövs till skolstart och kalla mornar. Vantar i 2-pack, gummistövlar, klippning av hår, långärmade tröjor och koll av snygga ryggor.
Båda mina små ska börja på nått nytt imorgon. Max i 4-an på ny skola och Hugo på 6-års! Spännande värre!!

Efter ett par timmars handling med resten av Nackas befolkning värkte ryggen av smärta. Hugo och skulle "bara vila lite" innan bullbaket jag utlovat. Det slutade med 2 timmars djupt sovande fram till 5. Då blev det fart i huset igen, deg på jäsning, matlagning och allmänt plock......Efter 1 timma doftade det underbara kanelbullar. Måste säga att mina kanelbullar med mycket vaniljsocker, kanel och smör är ljuvliga. (lite skryt, haha)..Ska kanske tilläggas att bakning sker ungefär 2 ggr om året....

Varsågoda att njut!

Kan ni känna doften???

Sensommardryck

Gud vilken underbart härlig helg jag har haft!
Fredagen började med att min bästa väninna kom över på hämtthai (såklart) och rose....än är inte sommaren slut så rose får det bli ett par veckor till. Vi blandade även till lite Caphrinas: Sockerrörsbrännvin, krossad is, lime och Caphrinamix...finns att köpa på Maxi. Det blev riktigt gott och snyggt, se resultat nedan ;)
Efter maten åkte vi in till Mosebacke och upp på champangebaren. Njöt av den underbara vyn över Stockholm i kvällsskymning.....mmmm

Lördag och söndag tillbringades med världens bästa man och 2 cyklar ;);) Vi cyklade backe upp och backe ned, ut  på Skeppsholmen, via Strandvägen, runt Djurgården (med picnicstopp) och sen söder runt. Hann med 3 fikasstopp, IKEA utställningen på Liljevals, middag på söder och Relaxavdelning med scrubb...
mmmm igen VILKEN MYSHELG!!!!!!!

Kram på er alla, nu ska jag fortsätta att måndagsmysa med den romantiska filmen  "Om ödet får bestämma"......


Håriga ben är inte kul.....

Problem att lösa:

Detta inlägg, eller rättare sagt vädjan om experttips, vänder sig främst till alla kvinnor.
Jag undrar om det bara är jag som aldrig blir nöjd med de hårborttagningsprodukter som marknaden erbjuder. Titta i hyllan på Ica Maxi, ja hyllan är lång och utbudet är stort men vad fungerar egentligen perfekt?
Nu har jag under snart 20 års tid prövat allt och jag blir inte nöjd. Det finns ladyshaver, vaxremsor, epilator, skum och rakhyvlar till förbannelse men inget håller vad förpackningen lovar. Vem vill gå med stubb 2-3 dagar efter rakhyvelrakningen eller ha inflammerade hårsäckar efter ryckningen med epilatorn....?

Jag skulle helt enkelt aldrig ha låtit mig övertalas att i 15-årsåldern  raka mina då sammetsmjuka ben som hade ett par ynka mjuka hår. 

Min enda lösning verkar vara att använda en hedelig gammal pincett för utryckning av dessa hår. En lösning som varar i längden men tar ett par timmar/vecka. ;) 
Kanske dax att boka tid för en laserbehandling?

Trevlig Helg!
Jannica


Idag är det regn.......

Gomorron!

Nu är jag i Oslo igen och här regnar det idag. Uscha nu tror jag att lite utav hösten börjar visa sig. Har man tur blir det brittsommar i slutet av månaden. För mig får det gärna vara solsken året om som på bilderna nedan....


 

Sommarsverige!

Å äntligen sköna varma plus 25grader och möjligt att bada! Idag bar det av till Boo Gård med kylväska, badkläder och filt. Vi låg på de nu väl använda filtarna (varit några korvgrillningskvällar i veckan oxå) i gröngräset bland plaskande barn och en och annan nyfiken anka. Med kylväskan proppad av festis, loka, ost/skink baguetter, kardemummakrans, kexchoklad och vattenmelon var vi rustade för en heldag;);)

Det badades från boos brygga i flera timmar, smordes ryggar och byttes blöta badkläder. Barnen njöt av denna härliga badplats och vi myste med varsin soyalatte från Boo Trädgård. Ett ställe som varmt rekommenderas hela året om. Fika, köp växter och dess tillbehör eller varför inte gå en kurs i blomsterbinderi.  

Sverige e verkligen underbart ett par veckor om året!!!!;);)

Camping på balkongen!

Man tager vad man haver;)
Har man inget tält så får man helt enkelt campa på balkongen under bar himmel. Garanterat myggfritt, ingen fukt av gräs och inga läskiga ormar att oroa sig för.

Sagt och gjort plockade vi igår kväll fram madrass, kuddar, täcken, filtar och bäddade på balkongen. Vi dukade även fram chips, popcorn, choklad, sura godisbilar och dricka. Givetvis tändes många levande ljus för att höja mysfaktorn ytterligare. På tv:n som nu var vänd ut mot balkongen strömmade musiken från " Lotta på Lisberg", kunde det bli bättre!?
Barnen sa att detta var det mysigaste de gjort i sommar och vill genast campa inatt igen...Jaja vi får se om augustivärmen håller i sig, då kanske vi gör en favorit i repris;);)  

Att somna däruppe tätt omslingrande under dubbelduntäcket med tak av stjärnor och ljus av lycktors sken är lycka!!!!

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

RSS 2.0